Brons voor AKKA Bij-Drage

Leerhotel Het Klooster Restaurant Novice Student met Chef-kok Eten Lunchen dineren hotel overnachten
Brons voor AKKA Bij-Drage
3 juni 2022

Huisbieren van het Jaar 2022

Pampus Saison (licht) en Lebowski Tarwe Tripel (zwaar) zijn Entree Huisbier van het Jaar

Voor het eerst sinds 2019 ging Entree weer op zoek naar het huisbier van het jaar. De winnaars zijn Paviljoen Pampus (Muiden) met Pampus Saison in de categorie licht en Grand Café Lebowski (Utrecht) met Tarwe Tripel in de categorie zwaar.

De vorige editie van de Huisbier van het Jaar verkiezing was in 2019, die van 2020 en 2021 vervielen als gevolg van de coronacrisis. Op 31 mei kon er eindelijk weer worden gejureerd, opnieuw bij brouwerij Maximus in Utrecht. Er werd geproefd in de categorieën licht (tot 6,5%) en zwaar (6,5% alcohol en meer). Twee jury’s gingen aan de slag om een top 3 te selecteren. De jury ‘zwaar’ bepaalde de ranking in de top 3 van de categorie licht en andersom. De best scorende bieren zijn dus door alle acht juryleden geproefd.

De jury was zeer te spreken over het niveau van de inzendingen en de juryleden die al meerdere jaren betrokken zijn bij deze verkiezing zien heel duidelijk een stijgende lijn.

Leerhotel Het Klooster uit Amersfoort zond de honingtripel AKKA Bij-drage in en dat bier werd door de jury gewaardeerd. Het is gebrouwen door de Hobby Brouw Studio in De Bilt. AKKA staat voor Amersfoorts Kruisheren Klooster Abdijbier. Het hotel is gevestigd in een voormalig Kruisherenklooster. Het bier kwam tot stand in samenwerking met imker Gert-Jan ter Welle van de Hobby Brouw Studio in De Bilt. “Het bier is in balans, droog en prettig doordrinkbaar”, zegt de jury.

chevron-down