NK Sommelier

Horeca en gastronomie tot op het hoogste niveau, daar draait het bij om bij Leerhotel Het Klooster. Vandaar dat wij op 14 mei gastheer zijn van het Nederlands Kampioenschap Sommeliers. Dit NK wordt afgesloten met een geweldig 5-gangen diner in onze Kerkzaal bereidt door onze studenten in samenwerking met de beste chefs van het land. Dit jaar kun je de finale van het NK en het diner bijwonen. Hieronder vind je er meer informatie over, maar kort samengevat: 14 mei, de finale van het NK Sommeliers, een 5-gangen diner inclusief aperitief en wijnarrangement, de beste chefs en sommeliers van Nederland en alles nog in de buurt ook. De kaarten kosten 75 euro all-in en zijn verkrijgbaar via http://www.wijnkooperijdelange.nl/trophee-henriot-2018-nk-sommeliers.html

Het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot wordt grootser dan ooit, serieuzer dan ooit. Dé sommelierswedstrijd met onder andere Ruben Kwakman, Lendl Mijnhijmer en Richelle van Gemert. Wie gaat er winnen? ’s Avonds wordt de beste sommelier van Nederland bekendgemaakt. Er wordt dus ook indrukwekkend gekookt met een 5-gangen diner gefaciliteerd door Jonnie Boer***, Onno Kokmeijer**, Jarno Eggen**, Adrian Zarzo*, Raoul Meuwese* en vele andere toppers. Schrijf het maar vast in je agenda, dit wordt een niet-te-missen evenement.

De afgelopen dertig jaar is het aantal en niveau van sommeliers gegroeid van een kleine groep werkzaam in eliterestaurants tot een wijdverspreid en breed gezelschap van alle leeftijden werkzaam in de meest uiteenlopende restaurants. ‘Sommeliers zijn de nieuwe sterren, de nieuwe chefkoks’ is al te horen op de radio. Ook het aantal en het niveau van de deelnemers aan het NK is elk jaar beter. In de aanloop naar de wedstrijd worden een aantal sommeliers gevolgd in de media om het brede publiek kennis te laten maken met wat een sommelier nu zijn. We hebben in Nederland misschien zelfs binnenkort een heuse Mastersommelier (daarvan zijn er nog geen 250 wereldwijd). Sommeliers verdienen een podium en vandaar dat we het komend jaar groots aanpakken.

Op 14 mei zal verdeeld over twee dagen een groep van ambitieuze, talentvolle sommeliers de strijd aangaan in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Zondag 13 mei vindt de theorie plaats en maandag 14 mei de praktijk. Wijn serveren, fouten herkennen, de ideale gastheer/vrouw proberen te zijn, blindproeven, het komt allemaal voorbij. De finale op maandagmiddag waar de laatste drie sommeliers het onderste uit de karaf halen (of juist niet) zal gebeuren voor een zaal van 200 gasten. Vervolgens zal een 5-gangen diner met begeleidende wijnen worden geserveerd in samenwerking met een aantal topchefs en leerlingen van het Kloosterhotel.

Dus schrijf de datum er maar vast in, 14 mei 2018 Leerhotel Het Klooster te Amersfoort, het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot. 

Iedereen kan komen kijken. Vanaf 16:00 uur vindt de finale plaats, open voor publiek. Ook kan ieder die wil deelnemen aan het galadiner waar de winnaar bekend zal worden gemaakt. De kosten voor het diner zullen 75 euro gaan zijn inclusief wijnen. Er zijn 150 kaarten beschikbaar via www.wijnkooperijdelange.nl/trophee-henriot-2018-nk-sommeliers.html

Graag zien we je 14 mei in Amersfoort!

Dit artikel delen via: LinkedIn Twitter Facebook Google+ E-mail