Hotel for trees

Deurhanger Hotel Lokaal Leerhotel Het Klooster Amersfoort Overnachten Overnachting restaurant Novice in Amersfoort Studenten Bijzondere locatie Geschiedenis oud klooster voormalig
Hotel for trees
7 juni 2023

Sinds 1 juni kunnen de gasten van Leerhotel Het Klooster kiezen voor een duurzame overnachting en de CO2 uitstoot van hun meerdaagse verblijf (gedeeltelijk) laten compenseren. 

Stichting Hotels for Trees levert een concrete bijdrage aan een groenere hotelwereld waarin er één nieuwe boom geplant wordt voor iedere dag dat een gast ervoor kiest de kamerschoonmaak over te slaan. Hiermee wordt een directe bijdrage geleverd aan de bebossingsprojecten van partner Trees for All in binnen- en buitenland.   

Hotels for Trees is op 1 juli 2021 gestart en momenteel zijn er meer dan 140 hotelpartners met in totaal 15.500 hotelkamers aangesloten. De organisatie – die niet verbonden is aan een specifieke keten of sterrenkwalificatie – streeft ernaar om op korte termijn een “keurmerk” van formaat te worden en de hotellerie en meeting- en eventsindustrie binnen Europa blijvend te verduurzamen. Met als doel om de komende jaren te groeien in Europa en samen met partners vanaf 2025 tenminste 1 miljoen bomen per jaar te planten. 

Hieraan wil ook Leerhotel Het Klooster zich graag committeren.  

Hotels for Trees is toegankelijk voor alle sterrenniveaus en laagdrempelig voor zowel het hotel als haar gasten: zij hoeven tijdens een meerdaagse verblijf enkel de unieke Hotels for Trees deurhanger aan de buitenkant van hun kamerdeur te hangen.  

Hotelgasten die ervoor kiezen om aan dit initiatief mee te doen kunnen de volgende dag op de website van Hotels for Trees al de impact van hun actie zien. Ook is altijd inzichtelijk hoeveel bomen ieder hotel per dag, week, maand of jaar heeft geplant en hoeveel het totale initiatief al heeft opgeleverd.  

De financiën van Hotels for Trees zijn geen geheim. Hotels die meedoen betalen € 5,00 per niet schoongemaakte kamer. Hiervan wordt € 4,00 door bebossingspartner Trees for All gebruikt om een (gecertificeerde) boom te planten. De resterende euro wordt gebruikt om Hotels for Trees te runnen en verder te laten groeien. 

chevron-down