Biertour Leerhotel Het Klooster

Amersfoort is een bierstad bij uitstek. Maar wist je ook dat de stad een eigen abdijbier heeft? Op 31 mei, in de Week van het Nederlandse Bier, kun je hiermee kennismaken tijdens een biertour met rondleiding op de plek waar het gebrouwen wordt: Leerhotel Het Klooster.

De tour is een initiatief van Amersfoortse Gidsen en studenten van klas 3B15 van Leerhotel Het Klooster. ‘De laatste week van mei is onze business projectweek,’ leggen studenten Sjoerd Sven van Duinen en Nienke de Leeuw uit, ‘waarin we een week lang met onze klas kunnen ervaren hoe het is om het hotel te leiden. We organiseren diverse activiteiten, zoals een brouwdemonstratie op woensdagmiddag en hebben samen met Hobby Brouw Studio een eigen bier gebrouwen voor deze week, een Farmhouse Ale.’

Omdat de projectweek samenvalt met de Week van het Nederlandse Bier, ontstond het idee om een rondleiding door het klooster met bierproeverij te organiseren.

Het ‘Leerhotel’ is gevestigd in het voormalige Kruisherenklooster,’ vertelt biergids Harald Ket. ‘We mogen een uniek kijkje achter de schermen nemen en gaan op een heel bijzondere plek kennismaken met AKKA, het Amersfoortse Kruisheren Klooster Abdijbier. Ik kijk er nu al naar uit!’

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 31 mei

Hoe laat: verzamelen tussen 18:00 en 18:30 uur (tot ca. 19:45 uur)

Waar: Leerhotel Het Klooster

Prijs: €15 incl. twee bieren en hapjes. Na afloop optioneel 3 gangen diner € 25,-

Meer informatie en reserveren: www.amersfoortsegidsen.nl/bier

 • We kunnen zeggen dat het diner op alle fronten zeer aangenaam was. Heel goeie keuken en leuke/lekkere gerechten met goede begeleiding van de instructeurs op de achtergrond.

  Max & Lucy
 • We kunnen niets anders zeggen dan complimenten voor het goed verzorgde wijnarrangement, 4 gangen diner en de ontvangst. Super!

  Els
 • De bediening is lerende maar super vriendelijk en netjes.

  Monique
 • Een groot applaus voor de bediening en de keuken!

  Carla
Dit artikel delen via: LinkedIn Twitter Facebook Google+ E-mail