Het Jaar van de Hond

Het Chinees astrologisch jaar begint op 16 februari en dat betekent dat deze tekst vol plannen voor 2018 prachtig op tijd is. Om meteen maar een lijntje door te trekken naar China: we gaan meer op de Oosterse tour. De studenten krijgen een nieuwe keuzemodule Aziatisch Koken en dat gaan we terugzien in de menukaart van ons restaurant. In de astrologie wordt 2018 het Jaar van de Hond en als dierenliefhebber trek ik graag enkele parallellen met de ontwikkelingen binnen Leerhotel Het Klooster.

 

De hond is een sociaal dier en leeft bij voorkeur in een roedel. Daarbinnen heerst er een duidelijke hiërarchie en wordt er goed samengewerkt. Ook binnen Leerhotel Het Klooster willen we daar in 2018 nog meer nadruk op leggen. Zo willen we meer met de andere leerbedrijven gaan doen om elkaar beter te leren kennen. Een ander mooi voorbeeld van samenwerking is de ‘restaurant take over’ die plaatsvindt vanaf 19 februari. Dit keer neemt De Nederlanden in Vreeland, een gerenommeerd restaurant met een Michelin ster, ons restaurant over. Onze studenten worden dan aangestuurd door hun mensen. Het laat goed zien waar onze ambities liggen.

 

Binnen Leerhotel Het Klooster hebben we in 2017 hard gewerkt aan de inrichting en styling van ons restaurant. Net als de hond hebben wij veel aandacht voor onze omgeving. Dit jaar worden de hotelkamers en de koffielounge opgefrist. Natuurlijk in nauwe samenspraak en samenwerking met de studenten.

Onze werkomgeving heeft ook invloed op het milieu. Samen met Matchpoint gaan we verder in ‘waste management’, zodat onze ecologische footprint zo klein mogelijk blijft.

 

Een hond is van nature nieuwsgierig. Onze organisatie en de studenten hebben dat ook in zich. Vandaar dat we dit jaar nieuwe mogelijkheden willen verkennen voor business. Een voorbeeld is een groot FIFA gametoernooi in de Kerkzaal en kenniscongressen in de vorm van een festival. Onze studenten willen we nog meer ruimte geven om zelf te ondernemen binnen en rondom de muren van ons Leerhotel, zodat ze de mogelijkheid krijgen hun talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

 

Tja, het Jaar van de Hond. Ondanks alle horoscopen en voorspellingen zal het jaar ons zeker verrassingen brengen. Aangename en minder aangename, en dat maakt ondernemen in ons Leerhotel ook zo boeiend. Feit is dat ik nog wat leuke verrassingen in petto heb, maar daarover later meer. Voor nu wens ik iedereen een fantastisch inspirerend nieuwjaar met vooral heel veel waardevolle (leer)momenten.

 

Team Leerhotel Het Klooster

 • We kunnen zeggen dat het diner op alle fronten zeer aangenaam was. Heel goeie keuken en leuke/lekkere gerechten met goede begeleiding van de instructeurs op de achtergrond.

  Max & Lucy
 • We kunnen niets anders zeggen dan complimenten voor het goed verzorgde wijnarrangement, 4 gangen diner en de ontvangst. Super!

  Els
 • De bediening is lerende maar super vriendelijk en netjes.

  Monique
 • Een groot applaus voor de bediening en de keuken!

  Carla
Dit artikel delen via: LinkedIn Twitter Facebook Google+ E-mail