Lize: Cocktail workshop

Tijdens de Open dag van MBO Amersoort op 6 februari kregen studenten een cocktailworkshop. Lize naam daaraan deel en zette haar ervaring op papier.

 

“Met een enthousiaste groep studenten liepen wij de Kerkzaal in. Voor ons, een grote groep ouders en hun kind, en/of kinderen, die kwamen kijken bij de opleiding. Op het podium in de zaal was voor ons een prachtige setup gezet. Eén tafel vooraan, de instructietafel, en daar omheen genoeg tafels zodat vijf van ons tegelijk konden werken. Op elke tafel lag een set bartools netjes neergelegd om door ons door de war te worden gegooid en was bedekt met een tafelkleed om de arme inklaptafels voor het kleverige leed van likeur af te schermen. De groep was gelijk enthousiast over alle soorten drank, garnituren en natuurlijk de instructeur. Het was een vriendelijke man die er met net zo veel enthousiasme stond als wij begon een korte introductie te geven. Na kort met ons door de bartools te lopen, en daarbij de nodige waarschuwing te geven over bijvoorbeeld de nieuwe mesjes die nog al scherp waren, zette hij ons aan de slag.

 

Onze eerste cocktail was een Gin Basil Smash. Eén van zijn favorieten. Onder andere omdat er zo veel variaties op waren te maken en ook een klein beetje omdat hij verzot is op basilicum, waarvan er in overvloed is bij deze cocktail.
Ondanks de eerdere enthousiasme van de groep was iedereen een beetje terughoudend. Later loste deze onzekerheid echter op als sneeuw voor de zon. Voorzichtig en gedreven begonnen we met de cocktail. Niet snel nadat we begonnen bleek dat iemand de waarschuwing van eerder niet helemaal tot zich had genomen. Een pleister was nodig, maar daarna ging iedereen vrolijk verder.

 
Al snel stonden een aantal zeer verschillende cocktails op tafel. De een groener dan de ander. Uitleg volgde. We hadden onze cocktail niet hard genoeg geshaket. Dit gooide de groep een beetje los. We mogen fouten maken want we zijn hier om te leren. 

Toen we dit doorhadden begon het pas echt.
De tweede cocktail was een variatie op de eerste. Doordat we allemaal losgeschud waren, schudde we onze shakers ook wat beter. Een paar heren kregen nog extra shake-les om het nog wat meer flair te geven.
De instructeur haalde ons bij elkaar en begon wat uit te leggen over decoraties en hoe het belangrijk is om te contrasteren. Hij vertelde dat een cocktail niet alleen het drankje is, het is ook de ervaring en het uiterlijk of zelfs de geur. Het is dus belangrijk dat niet alleen de gast die heeft bestelt, maar ook iedereen er omheen tot de verleiding word gebracht om, nog, een cocktail te bestellen.”

– Lize Glashorst –

 

 • We kunnen zeggen dat het diner op alle fronten zeer aangenaam was. Heel goeie keuken en leuke/lekkere gerechten met goede begeleiding van de instructeurs op de achtergrond.

  Max & Lucy
 • We kunnen niets anders zeggen dan complimenten voor het goed verzorgde wijnarrangement, 4 gangen diner en de ontvangst. Super!

  Els
 • De bediening is lerende maar super vriendelijk en netjes.

  Monique
 • Een groot applaus voor de bediening en de keuken!

  Carla
Dit artikel delen via: LinkedIn Twitter Facebook Google+ E-mail