Studenten Leerhotel Het Klooster halen €16.000,- op voor goed doel

 

Ieder jaar sluiten de studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca (MOH) van Hotelschool Amersfoort / Leerhotel Het Klooster hun vierjarige schoolperiode gezamenlijk af met een opdracht: een evenement organiseren voor een goed doel.

De studenten kiezen gezamenlijk elk jaar een goed doel. In het schooljaar 2019/2020 werd het Stichting Matchis. Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie nodig hebben, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. De kosten van werven, typeren en registratie zijn hoog. Stichting Matchis is gedeeltelijk afhankelijk van giften en sponsoring van derden. De studenten haalden het mooie bedrag van ruim €16.000,- op.

Het evenement bestond uit een viergangenmenu inclusief wijnarrangement. Het geheel werd omlijst met entertainment, veilingen en verlotingen. “Het is altijd een feestje om dergelijke evenementen met de studenten te mogen organiseren,” zo vertelt begeleidend docent Gerjo Buma. Buma vervolgt; “De leerlingen kunnen in dit project laten zien wat zij in theorie en in de praktijk hebben geleerd. De gasten krijgen een avondvullend programma gepresenteerd mét hapje en drankje en de opbrengst gaat naar een goed doel. Zo’n avond kent alleen maar winnaars: De trotse studenten die iets moois neerzetten, de gasten die een onvergetelijke avond voorgeschoteld krijgen en de Stichting die een mooi bedrag tegemoet kan zien. De studenten zijn er achttien weken druk mee geweest.”

Inmiddels hebben studenten de cheque hoogstpersoonlijk aan Margot van den Akker van de Stichting Matchis overhandigd. Van den Akker heeft deelgenomen aan het diner: “Het was heel bijzonder om zelf te ervaren hoe de studenten op fantastische wijze het evenement tot in de kleinste puntjes hebben georganiseerd. Je merkte ook dat de studenten achter de keuze voor Matchis stonden. We zijn daarom extra blij met de opbrengst. De cheque zal goed terechtkomen.”

De huidige studenten hebben inmiddels voor dit schooljaar “De Wensambulance” als goede doel gekozen. Nu maar hopen dat dat straks ondanks de Coronacrisis door kan gaan.

 

 • We kunnen zeggen dat het diner op alle fronten zeer aangenaam was. Heel goeie keuken en leuke/lekkere gerechten met goede begeleiding van de instructeurs op de achtergrond.

  Max & Lucy
 • We kunnen niets anders zeggen dan complimenten voor het goed verzorgde wijnarrangement, 4 gangen diner en de ontvangst. Super!

  Els
 • De bediening is lerende maar super vriendelijk en netjes.

  Monique
 • Een groot applaus voor de bediening en de keuken!

  Carla
Dit artikel delen via: LinkedIn Twitter Facebook Google+ E-mail