Terugblik op het Nieuwjaarsdiner van Humanitas Eemland

Op maandag 14 januari was het Nieuwjaarsdiner voor deelnemers van Humanitas Eemland in het Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Het diner is mogelijk gemaakt door de medewerking van de studenten van het Leerhotel, Sligro en Humanitas Eemland.

Mevrouw C.  Jansen was één van de deelnemers, die aanzat aan het diner.

Hoe zij het vond? Dat lees je hieronder.

 

“Enkele weken geleden viel de uitnodiging in mijn bus. Of ik wilde deelnemen aan het Nieuwjaarsdiner van Humanitas Eemland? Wat een leuke verrassing!

December is voor mij een maand met stress. Ook al probeer ik niet mee te doen met de commerciële gekte, toch brengt die maand allerlei ‘verplichtingen’ met zich mee.

Het kerstdiner thuis bestond uit groentesoep en griesmeelpudding met bessensap. Zelfgemaakt, dat dan wel weer. Hoe heerlijk is het dan om uitgenodigd te worden voor een echt diner!

 

Vertrouwd

Zomaar contact maken met onbekende mensen in een grote groep vind ik erg spannend. Daarom was ik blij dat mijn maatje mee mocht. Bij de feestelijke ontvangst in het Leerhotel stonden de vertrouwde mensen van Humanitas Eemland ons op te wachten. Na een ‘spannende’ trap naar beneden werd ons een glas Cava aangeboden.

 

Sfeervol

Bij aanvang van het diner heette Henriëtte Neuteboom van het bestuur ons welkom. Er waren ongeveer 75 gasten. De tafels waren prachtig gedekt en het eten was heerlijk. Daar kon mijn groentesoep niet tegenop!

Ik vond het prettig, dat aan elke tafel een aantal mensen zaten, die extra hun best deden om iedereen aandacht te geven. Een oude mevrouw vertelde dat ze aan één kant haar gehoorapparaat verloren had. Mijn maatje en ik konden er maar niet achter komen van welke kant wij haar het beste konden ‘benaderen’.

 

Anekdote

De studenten dienden het eten op dat de koks -ook studenten- voor ons klaar maakten. Ik vond het leuk om naar die keurige, gedreven, jonge mensen te kijken. Eén van de jongens vertelde dat het tafelwater van het Leerhotel uit een eigen bron komt. Het komt van 500 meter diep en het wordt 3 x extra gefilterd. Zo‘n anekdote is toch de kers op de appelmoes!

 

Het was een feestelijke en gezellige avond. Tot slot kregen de koks, bedienden en alle andere betrokkenen een welgemeend applaus.

Namens alle gasten en deelnemers wil ik óók graag alle medewerkers van Humanitas Eemland bedanken voor hun tomeloze inzet, die deze avond mogelijk maakte!”

 

Amersfoort, 15 januari 2019

 • We kunnen zeggen dat het diner op alle fronten zeer aangenaam was. Heel goeie keuken en leuke/lekkere gerechten met goede begeleiding van de instructeurs op de achtergrond.

  Max & Lucy
 • We kunnen niets anders zeggen dan complimenten voor het goed verzorgde wijnarrangement, 4 gangen diner en de ontvangst. Super!

  Els
 • De bediening is lerende maar super vriendelijk en netjes.

  Monique
 • Een groot applaus voor de bediening en de keuken!

  Carla
Dit artikel delen via: LinkedIn Twitter Facebook Google+ E-mail