We komen voor de sfeer, de ligging en faciliteiten

Stel je voor dat je als leerling van de middelbare hotelschool medeverantwoordelijk bent voor een diner van 200 gasten. Dat voor deze gasten de rode lopers voor de entree liggen en de genodigden in uniform met decorum worden voorgereden. Dan ben je best onder de indruk. Het mooie is dat deze gasten onder de indruk zijn van de feeërieke locatie en de prachtige entourage met de lange gedekte tafels in de kerkzaal.

We hebben het hier over het diner van het Korps Militaire Administratie, georganiseerd door luitenant-kolonel Hans Vis.

Overste Vis -zo neemt hij de telefoon op – woont met zijn gezin in West-Brabant, maar is gestationeerd in Soesterberg. Hij werkt daar nu twee jaar als schoolcommandant voor de School Materiële en Personele Logistiek. En twee jaar geleden heeft hij ook de nevenfunctie van korpscommandant aanvaard. Samen met korpsadjudant Dirk Groeneveld organiseert hij verschillende activiteiten voor de 500 actieve en evenzoveel inactieve korpsleden, die over de hele wereld zijn gestationeerd. Het Korps Militaire Administratie draagt zorg voor alle randvoorwaarden die militaire activiteiten mogelijk maken.

Indrukwekkende entourage

Een van de activiteiten die ze organiseren is het jaarlijkse diner. En zo kwamen ze op Leerhotel Het Klooster terecht. ‘Aan het diner nemen zo’n 200 leden deel,’ legt overste Vis uit. ‘Aanvankelijk werd dat op de kazerne zelf georganiseerd, maar ik wilde graag naar buiten. Even weg van de dagelijkse werkomgeving. Ik werd door een collega getipt over deze locatie en ik was meteen verkocht. De sfeer van het gebouw, de ligging en de faciliteiten zijn fantastisch. Het verrukkelijke 5-gangen diner wordt geserveerd in de grote kerkzaal en dat is indrukwekkend. Alle gasten die we verwelkomen zijn ook onder de indruk van de entourage hier. Sommigen boeken aansluitend de overnachting erbij.’

Jonge mensen opleiden

‘Een bijkomend voordeel van Leerhotel Het Klooster is dat ze hier jonge mensen opleiden,’ gaat overste Vis verder. ‘Dat vinden wij natuurlijk geweldig, want bij Defensie doen we dat ook. En wij snappen dat er wel eens iets fout kan gaan, maar dat vinden we alleen maar prachtig! Daarnaast waarderen we de persoonlijke aandacht en het maatwerk dat hier mogelijk is. We hebben met het korps een eigen drankje. Elk korps heeft dat. Met het drankje toosten we bij alle officiële gelegenheden met elkaar. Dat is traditie. Bij Het Klooster is dat geen probleem. Andere horecagelegenheden doen er veel moeilijker over als je eigen drank meebrengt.’

Overdracht

De erebaan van overste Vis is voor bepaalde tijd. ‘Deze functie mag je vier jaar bekleden. Over twee jaar moet alles overdragen. Ik zal mijn opvolger Leerhotel Het Klooster zeker aanbevelen. Dan mogen ze nog wel iets doen aan de extra kosten voor het gebruik van de muziekinstallatie en kandelaren op tafel,’ lacht hij met een knipoog. ‘Onze contactpersonen Femke en Benjamin weten dat, hoor. Na mijn overdracht kom ik hier waarschijnlijk wel terug, want ook het jaarlijkse diner voor oud-korpscommandanten heb ik hier ondergebracht en daar hoor ik dan zelf ook bij,’ besluit hij glimlachend.

 • We kunnen zeggen dat het diner op alle fronten zeer aangenaam was. Heel goeie keuken en leuke/lekkere gerechten met goede begeleiding van de instructeurs op de achtergrond.

  Max & Lucy
 • We kunnen niets anders zeggen dan complimenten voor het goed verzorgde wijnarrangement, 4 gangen diner en de ontvangst. Super!

  Els
 • De bediening is lerende maar super vriendelijk en netjes.

  Monique
 • Een groot applaus voor de bediening en de keuken!

  Carla
Dit artikel delen via: LinkedIn Twitter Facebook Google+ E-mail