Proef Amersfoort 2024

Proef Amersfoort 2024 Nieuwe Stad 8 mei Leerhotel Het Klooster Amersfoort Overnachten Overnachting restaurant Novice in Amersfoort Studenten Bijzondere locatie Geschiedenis oud klooster voormalig
Proef Amersfoort 2024
16 januari 2024

We hebben geweldig nieuws! Restaurant Novice zal dit jaar deelnemen aan Proef Amersfoort 2024! 

We zijn momenteel bezig met de voorbereidingen, dus noteer deze data alvast in uw agenda: van woensdag 8 mei tot en met zondag 12 mei 2024 kunt u ons vinden op hét culinaire foodfestival van Amersfoort. 

In Restaurant Novice is het altijd proeftijd, en daarom introduceren we onze gasten aan de pure smaken van de Dutch Cuisine. Onze gerechten bevatten eerlijke verhalen en zijn gericht op duurzaamheid en samenwerkingen met lokale producenten. We serveren ook seizoensgebonden gerechten, met ingrediënten uit onze eigen moestuin. 

Wie vroeger overwoog om in te treden in het klooster, bracht er eerst als novice (nieuweling) een proeftijd door. Die traditie zetten wij voort. Samen met onze chef René Bekker, zullen wij u de lekkerste gerechten laten proeven! Wij proberen samen met onze studenten van MBO Amersfoort Hotelschool bij te dragen aan een betere wereld.  

Proef Amersfoort 2024 zal vijf dagen lang, lokaal culinair talent in het zonnetje zetten op de Oliemolenhof. Verschillende restaurants met diverse keukens zullen deelnemen, en er zijn verrassende, hoogstaande en moderne wereldkeukens aanwezig. Het festival belooft alles te bieden wat de voorjaarskriebels tot leven zal brengen. 

De kernwaarden van Proef Amersfoort zijn: Beleef, Proef, Ontmoet! Het culinaire genot en de ontmoetingen staan hoog in het vaandel. En wij, van Restaurant Novice, zijn erg nieuwsgierig naar wat Proef 2024 allemaal te bieden heeft! 

Komt u de Dutch Cuisine beleven, onze (h)eerlijke gerechten proeven, en ontmoeten wij u dus op Proef Amersfoort 2024? Tot dan! 

Wij voorzien uw graag van informatie over Proef Amersfoort 2024, en hopen u ook zeer zeker daar te ontmoeten!  

Wanneer is Proef? Proef Amersfoort 2024 vindt plaats vanaf woensdag 8 mei tot en met zondag 12 mei 2024. U heeft alle dagen gratis toegang, woensdag is alleen op uitnodiging.   

Woensdag van 17.00 – 23.00 uur (alleen genodigden) 

Donderdag tot en met zaterdag van 16 .00 uur tot 23.00 uur 

Zondag van 16.00 – 20.00 uur 

Waar is Proef? Sinds 2018, vind Proef Amersfoort plaats op de Oliemolenhof in de Nieuwe Stad in Amersfoort.  

Hoe betaal je op Proef? Op Proef Amersfoort wordt betaald met ‘keitjes’ die je op een ProefPas kunt laden bij de kassa. Een Keitje kost € 1,25 en dat is tevens de waarde. Deze Keitjes laat je op de ProefPas zetten die je nog hebt of die je koopt een nieuwe bij de kassa op de Oliemolenhof.  

Een nieuwe ProefPas kost eenmalig € 1,25. Oude passen zijn ook gewoon te gebruiken! Je kunt zowel contant als met je pinpas een tegoed op de ProefPas opladen. Er worden servicekosten in rekening gebracht per opwaardering met iDeal. Hiermee worden o.a. de transactiekosten en de gebruikskosten vergoed. Let op: Er kan alleen met nieuwe tegoeden vanaf 2019 worden betaald. Oude tegoeden op passen tot en met 2018 kunnen helaas niet meer worden besteed. 

Hoe bereik je Proef?  

OV: Vanaf het Centraal Station in Amersfoort bent je in circa tien minuten wandelen op de locatie.  

Fiets: De fiets of scooter kun je kwijt in stallingen rond het terrein. Ter plaatse staan begeleiders om je de weg te wijzen. Let op: plaats je fiets niet op de doorgang aan de Oude Fabrieksstraat. Op last van politie en brandweer worden die verwijderd!  

Auto: Parkeren kan in Parkeergarage Eemplein en/of Parkeergarage Oppidium. 

Zien wij u daar? 

Meer informatie kunt u vinden op de website van Proef Amersfoort: https://www.proefamersfoort.nl/  

chevron-down