Restaurant Novice in de Stad Amersfoort

Studenten Restaurant Novice Leerhotel Het Klooster Amersfoort Hotel Studenten Monument dineren hotel overnachten
Restaurant Novice in de Stad Amersfoort
16 maart 2023

Op vrijdag 10 maart werden chef-kok René Bekker en General Manager Peter Ingels geïnterviewd over ons restaurant Novice. Hier is een mooi artikel uit gekomen. Dit artikel is hier onder te lezen en geschreven door Arnoud Spaaij. Het originele artikel lees je hier.

Restaurant Novice in Leerhotel Het Klooster heeft unieke sfeer

15 maart 2023 om 12:00 Zakelijk

AMERSFOORT Alleen al de locatie maakt de mogelijkheden die Restaurant Novice biedt zeer uniek. Daar waar ooit paters van de orde Kruisheren hun dagelijks leven besteedden aan hun roeping, is het nu genieten van gastvrijheid die wordt geboden door het team van Leerhotel Het Klooster aan de Daam Fockemalaan.   

Deze plek nabij de Stichtse Rotonde is voor vele generaties Amersfoorters heel bekend omdat er op hetzelfde terrein en deels zelfs in de aangrenzende gebouwen, ook voortgezet onderwijs wordt geven. De bekende ui-vormige torenspits van het voormalige Kruisherenklooster biedt inmiddels alweer een groot aantal jaren ruimte aan Leerhotel Het Klooster en Restaurant Novice. 

UNIEKE SFEER

Ingebed tussen kloostergangen, met zicht op de arcades en grenzend aan een sfeervol kloosterhof kent Leerhotel Het Klooster een ruim restaurant met verrassende mogelijkheden. Zowel directeur Peter Ingels als chef-kok René Bekker beamen deze unieke sfeervolle plek. „Onze gasten zijn verrast, vooral als ze uit Amersfoort komen, dat Leerhotel Het Klooster zoveel moois en goeds biedt. Veel Amersfoorters en mensen uit de regio weten bijvoorbeeld helemaal niet dat je bij ons gewoon naar binnen kunt lopen.”   

A LA CARTE EN DUTCH CUISINE 

Alles wat er gebeurt in het restaurant is onder supervisie van chef-kok Bekker: „Ons restaurant is a la carte. We koken volgens de principes van Dutch Cuisine. We maken bewust de keuze voor zoveel mogelijk lokale producten en lokale samenwerking. Als gast ervaar je dat omdat we bijvoorbeeld vlees van eco-fields van de Veluwe verwerken maar ook vis- en vegetarische gerechten bieden op de kaart. Een viergangenmenu bestaat bij ons sowieso uit een keuze uit vis, vlees en vegetarisch.” Daarmee werkt Restaurant Novice lokaal, duurzaam en ook voor een zeer redelijke prijs. Een viergangenmenu wordt geboden voor 39,50 euro.

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Het restaurant maakt bewust de keuze voor zoveel mogelijk lokale producten en lokale samenwerking. (Foto: Rianne Wijnen)

NOVICE

De naam Restaurant Novice is een verwijzing naar de leerling priesters die ooit in het klooster werden opgeleid. „Nu is het opnieuw de basis voor leerlingen van de MBO Amersfoort Hotelschool”, zegt Bekker. „En daarbij waarborgen we de kwaliteit met instructeurs die in ieder team de leiding geven, of het nu in de keuken, in de bediening of voor het restaurantmanagement is.”  

KRACHT VAN DE LEERLINGEN

Het leuke is dat gasten de bijzondere sfeer in het restaurant ook echt ervaren als anders in vergelijking met elders. „Leerlingen bieden de gastvrijheid maar ook alles eromheen”, legt Ingels uit. „Vrijwel iedereen vindt het leuk dat onze studenten van de MBO Amersfoort Hotelschool hier alles over het horecavak leren. Dat hoort ook bij ons. Op school en in de keuken krijgen ze eerst de volledige basistechniek om daarna in het hotel en het restaurant onze gasten te bedienen en daarmee een fijne tijd te geven.” De kracht van restaurant Novice is de student. Ingels: „Absoluut, we merken dat onze gasten dat leuk vinden. Wij geven onze studenten de handvatten en op hun beurt geven ze onze gasten een gezellige avond.”   


Restaurant Novice
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort
033 4678700
www.restaurantnovice.nl
Van maandag tot en met zaterdag open voor de lunch, borrel en diner.


(Foto: Rianne Wijnen)

Arnoud Spaaij

chevron-down