Duurzaamheid

Welke successen hebben we al behaald?

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van de duurzaamheid in Leerhotel Het Klooster en restaurant Novice. Ons duurzaamheidsteam is druk bezig om onze duurzaamheidsdoelen te behalen. Wij vertellen u graag welke stappen we al hebben genomen om het hotel zo duurzaam mogelijk te laten zijn. Hieronder ziet u een greep van de dingen waar wij onder andere mee bezig zijn:

Moestuin

Wij hebben onze eigen moestuin aangelegd, waar we elke dag uit oogsten en waardoor we onze gerechten voorzien van eetbare bloemen, verse kruiden en heerlijke groenten en fruit.

Moestuin Restaurant Novice Amersfoort Leerhotel Het Klooster Duurzaamheid

Instock

Ook maken we steeds meer gebruik van Instock: Via de Instock Market kan je duurzamer inkopen, het is dé horeca groothandel voor geredde producten en dus tegen voedselverspilling. 

Hotels for trees

De samenwerking met Hotels For Trees, zorgt ervoor dat er een boom wordt geplant voor elke dag dat een hotelgast kiest om de schoonmaak over te slaan. Dit levert een concrete bijdrage aan een groenere hotelwereld.

The good roll Restaurant Novice Amersfoort Leerhotel Het Klooster Duurzaamheid

The good roll

Voor onze toiletbezoeken gebruiken we The Good Roll: 100% boomvriendelijk en duurzaam wc-papier, dat ook nog eens 50% van de nettowinst doneert aan de bouw voor toiletten in Ghana.

LED verlichting

Wij proberen zo veel mogelijk energie te besparen, zoals op bijvoorbeeld met licht. Op de tafels in restaurant Novice staan ondertussen led lampjes en daar zijn we heel erg blij mee!

LED Restaurant Novice Amersfoort Leerhotel Het Klooster Duurzaamheid

LIF Kruidentuin

Restaurant Novice heeft sinds kort een eigen kruidentuin van LIF! Met de visie om bij te dragen aan een groenere en gezondere samenleving. Zo kunnen we op elk moment verse kruiden gebruiken in onze gerechten!

Bomen planten

Wij hebben zelf een groot aantal fruitbomen en struiken geplant in onze tuin. Zoals onder anderen, appels, peren, kersen, kweeperen, stoofperen, kiwibessen, perziken, kiwi's en Japanse wijnbessen. Zo kunnen wij onze eigen vruchten plukken in de tuin! Lees hier alles over de bomen.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en volg ons op Instagram.

chevron-down